Samenwerking

Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)

Stichting Nederland-Batam is als Erkend Goed Doel geaccrediteerd dor het Centraal Bureau Fondsenwerving. Voor de overgang naar het Erkend Goed Doel keurmerk was stichting Nederland-Batam reeds sinds 2002 CBF-keurmerkhouder.

Indonesische partnerorganisaties

Yayasan Pembinaan Asuhan Bunda (YPAB)

De Yayasan Pembinaan Asuhan Bunda was de eerste Indonesische partner van stichting Nederland-Batam. De YPAB is een landelijk opererende stichting voor sociale werken in Indonesië. De YPAB stond oorspronkelijk onder leiding van wijlen mevr. Nasution en opereert nu onder voorzitterschap van mevr. Sri Soedarsono.
De YPAB heeft zeer veel projecten in heel Indonesië opgezet en stichting Nederland-Batam heeft over de jaren een groot aantal van die projecten ondersteund.

RSKG R.A. Habibie nierziekenhuis Bandung (YPAB)

Het Ny. R.A. Habibie nierziekenhuis uit Bandung is al sinds haar oprichting, nu 30 jaar geleden, onze partner voor het beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar maken van dialysezorg in Indonesië.

Yayasan Komunikasi, Informasi, Edukasi Batam (YKIEB)

De YKIEB is onze lokale partner Batam. Deze stichting richt zich met een klein aantal vaste medewerkers en vrijwilligers op het tot staan brengen van de hiv-epidemie op het eiland Batam. Dat doen zij met outreach-programma’s voor de duizenden sekswerkers op het eiland en door het trainen van verpleegkundigen en vroedvrouwen in de eerstelijns zorg.
Onze stichting werk formeel sinds 2009 samen met de YKIEB, maar wij kennen de leden van de YKIEB al veel langer. Hiv-counselor Sibuan was tot ongeveer 2004 lid van het Kasper hiv-team van het Budi Kemuliaan ziekenhuis en Dr. Yamin is nog altijd lid van het hiv-team in hetzelfde ziekenhuis.
Stichting Nederland-Batam heeft aan de wieg gestaan van het Budi Kemuliaan ziekenhuis en heeft ruim 20 jaar met het ziekenhuis samengewerkt, ook op het gebied van hiv-zorg. 

Yayasan Bahagia Harapan Kita (YBHK)/ Pinaesaan kliniek 

De Bahagia Harapan Kita (YBHK) stichting is onderdeel van de Chinese (Tridharma) Ban Hin Kiong tempel in Manado. De YBHK exploiteert onder andere de Pinaesaan kliniek. Deze kliniek werd oorspronkelijk opgericht voor reproductieve zorg aan arme gezinnen uit de Chinese wijk van Manado. Tegenwoordig is de kliniek gespecialiseerd in hiv en andere geslachtsziekten. De kliniek biedt tegenwoordig niet alleen zorg aan de gezinnen in de omgeving van de kliniek, maar vooral ook aan risicogroepen zoals sekswerkers, homoseksuele mannen en transgenders.

Serba Usaha Coöperatie – Kelompok Ilo-ilo

Serba Usaha bestaat uit een groep arme mensen die willen bijdragen aan de ontwikkeling van haar leden en haar gemeenschap. Oorspronkelijk zijn de coöperatieleden afkomstig uit Wori. Rond 2010 verhuizen de meeste leden naar Ilo-ilo. De stichting verhuist met hen mee.

KOMPASS

Onze lokale partner op Sangihe is KOMPASS, een vereniging van lokale mensen die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eiland.

Yayasan Maha Bhoga Marga (MBM)

De Maha Bhoga Marga stichting is een Balinese organisatie die zich onder andere richt zich op het bestrijden van armoede op het platteland van Bali.