Stichting Nederland-Batam is, een CBF gecertificeerde, Nederlandse ontwikkelingshulporganisatie, die zich inzet voor minderbedeelde mensen in Indonesië. 

Minderbedeelden, dat zijn arme mensen, maar ook mensen die vanwege andere, bijkomende omstandigheden kansarm zijn. Wij willen de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van deze mensen verbeteren. Dat doen wij door het steunen van armoede bestrijding, het bevorderen van medische zorg en de strijd tegen HIV. 

Het combineren van deze doelstellingen binnen onze projecten en onze inzet op een attitudeverandering naar een zelfstandig en zelfredzaam bestaan maakt ons uniek. 

Lopende acties en highlights uit 2014

  1. Een therapiebad voor de Pelita Hati school voor autistische kinderen
  2. HIV training op het eiland Sangihe
  3. Dialyseprojecten Indonesië; twee containers hulpgoederen verstuurd
  4. Ezra Walian, jeugdspeler van Ajax, bezoekt onze projecten
  5. Een nieuwe website en twee nieuwe bestuursleden

Een therapiebad voor de Pelita Hati school

Pelita Hati is een kleine school voor autistische kinderen in het oosten van Jakarta. De school is voortdurend op zoek naar manieren om de talenten en vaardigheden van haar leerlingen te verbeteren. Om dat te bereiken, biedt de school een scala aan therapieën en leermethoden aan de kinderen. Kinderen met autisme hebben vaak last van spanning. Mentale spanningen maar ook fysieke, in de vorm van spierspanningen. Daarom wilde de school een hydrotherapiebad aanleggen. Zo een bad helpt deze kinderen om te ontspannen. En door te ontspannen zijn de kinderen beter in staat om te leren en zich te ontwikkelen. Het verheugt ons, dat we Pelita Hati hebben kunnen steunen bij de aanleg van het therapiebad.

HIV training op het eiland Sangihe

Een afgelegen eiland, zoals Sangihe, wordt normaal nooit bereikt met trainingen, terwijl HIV ook daar voorkomt. Het verheugt ons daarom dat wij er een HIV training hebben kunnen organiseren. Aan de training namen 50 doktoren, verpleegkundigen en vroedvrouwen deel en de training heeft onmiddelijk resultaat gehad.
Na de training zijn de deelnemers aan de slag gegaan met het aanbieden van zogenaamde provider initiated counseling en HIV testing (PICT), waarbij de dokter de mogelijkheid van het testen op HIV ter sprake brengt. Dit heeft ertoe geleid dat in kort tijd meer dan tien mensen met HIV gevonden werden.

Hulpgoederen voor het dialyseziekenhuis

We hebben dit jaar twee containers met hulpgoederen kunnen sturen naar het Ny. R.A. Habibie nierziekenhuis in Bandung.
De containers zijn gevuld met dialysemachines, waterzuiveringsapparatuur en speciale dialyse stoelen, die ingezameld zijn bij verschillende Nederlandse (en buitenlandse) ziekenhuizen en zorginstellingen.

Ezra Walian bezoekt onze projecten

Ezra Walian, een jeugdspeler van Ajax met Indonesische roots, heeft dit jaar een aantal van onze projecten bezocht. In Jakarta heeft hij, met zijn vader en zus, de leerlingen en docenten van Pelita Hati, een school voor autistische kinderen, ontmoet. In Bandung bezocht hij het Habibie nierziekenhuis en in Manado had hij een ontmoeting met leden van Batamang Plus, een organisatie van mensen met HIV/AIDS.
Wij zijn vereerd dat hij onze projecten heeft willen bezoeken en dankbaar dat hij de opbrengst van de voetbalclinics die hij in Indonesië gaf, gedoneerd heeft aan onze stichting.

Een nieuwe website en twee nieuwe bestuurleden

Vol trots kunnen wij u onze nieuwe website presenteren en twee nieuwe bestuursleden aan u voorstellen. Zoals u kunt zien zijn zowel de layout als de inhoud van de site volledig vernieuwd. Ook kreeg de stichting dit jaar twee nieuwe bestuurleden, Marie-Louise Smolenaars en Leo Schreuders. Via de blogs op deze site zullen zij zich aan u voorstellen.
 

Stichting Nederland-Batam vraagt uw hulp

Steun voor onze projecten met uw donatie

Maak uw donatie over op IBAN: NL39 INGB 0000 050 340 

Klik HIER om te DONEREN of lees meer over hoe u onze stichting kan steunen op de CONTACT-pagina