December blog
December blog
In december staat voor stichting Nederland-Batam weer veel op de agenda. In Noordoost Indonesië proberen wij, met de bouw van toilet en wasgelegenheden op het eiland Sangihe (op 1 uur vliegen, of zes uur varen, van Manado) de leefomstandigheden te verbeteren. Gelijktijdig wordt op verzoek van de lokale bevolking voorlichting gegeven over HIV/ AIDS. Dat is nodig, want ook op zo een verafgelegen eiland worden hiv-gevallen gevonden!
Wat “dichter bij huis”, op Bali, hebben we, samen met onze lokale partner, een opvanghuis kunnen realiseren voor slachtoffers (meestal meisjes) van huiselijk geweld. Dankzij een prachtige donatie van een Nederlands liefdadigheidsfonds staat het huis er nu. 
Helpt u alstublieft mee om de leefomstandigheden van deze meisjes (waar, om in kersttermen te spreken, voor hen nu wél plaats is in de herberg) verder te verbeteren, door de bouw een goede omheining voor een veilige tuin met spelmateriaal te realiseren en door de meisjes een eigen toekomst te bieden door ze een opleiding tot naaister te laten volgen. 
Helpt u alstublieft om, samen met onze sterk gemotiveerde Indonesische partner, dit prachtige project voor een veilig huis voor jeugdige slachtoffers van huiselijk seksueel geweld te verbeteren! Want juist hier op Bali is het contrast tussen de rijke toerist en de arme lokale bevolking het schrilst.
Als bestuur wensen wij U allen, belangstellenden van onze stichting Nederland-Batam, en de stichting zelve goede feestdagen en een voorspoedig 2017 toe.
 
Maarten Reeser
Tags: ,
Datum: 09 december 2016
Auteur: Neba Neba