· 

Help de mensen op Sulawesi

Kort na de aardbeving op Lombok, waar de stichting Nederland-Batam in samenwerking met haar lokale partner MBM, nog steeds hulp biedt aan de bewoners van dit eiland, is Indonesië wederom getroffen door een natuurramp.

De aardbeving vlak voor de kust van Sulawesi heeft een tsunami veroorzaakt van wel 6 meter hoog, dat is tot de derde etage van een gemiddeld flatgebouw in Nederland. Deze enorme watermassa heeft alles langs de kust verwoest. 

De beelden op tv spreken voor zichzelf en de schade is enorm, temeer daar in dat deel van de wereld, door de altijd kalme zee er geen dijken of duinen langs de kustlijn zijn. Mensen, meestal vissers wonen dichtbij of zelfs op het strand, en het tsunami alarm, dat Indonesië heeft geïnstalleerd, werkte niet. De beving was te dicht onder de kust van Sulawesi.

De grootte van de ramp is nog niet te overzien en dagelijks wordt het aantal slachtoffers door de Indonesische overheid bijgesteld.

Ik weet dat u onlangs ons gesteund heeft voor de slachtoffers op Lombok, maar toch doe ik wederom een beroep op uw steun, nu voor de mensen op Sulawesi. Geef alstublieft aan de actie van de gezamenlijke hulporganisaties (Giro 555) of aan de Stichting Nederland-Batam onder vermelding Sulawesi (IBAN NL39 INGB 0000 050340). Wij zullen uw giften gebruiken voor ondersteuning van de slachtoffers die naar Manado worden gebracht voor medische zorg. Onze vertegenwoordiger woont in Manado en zal zorgen dat uw giften goed en zorgvuldig worden besteed.

 Help de mensen op Sulawesi, waar gebrek is aan alles en waar de bereikbaarheid van de slachtoffers uiterst moeizaam verloopt.

 Namens de mensen op Sulawesi, heel hartelijk dank 

 Jaap Dieben, uw oud voorzitterDeel deze blog