· 

Van wens tot waterput

Veel van onze aandacht bij Neba gaat op aan fondsenwerving en besteding. We doen dat net andersom dan u misschien zou denken: we zoeken eerst het juiste project en daarna zoeken we de fondsen om dat project te financieren. Om goed project te selecteren, voor en door lokale mensen, met een partner waar we vertrouwen in hebben, hanteren wij een uitgebreide wensenlijst. Zo willen we het graag kleinschalig houden, moet het goed overzichtelijk zijn en vooral met én door de lokale gemeenschap worden gebouwd. 

Neem de waterputten en toiletten die in het kleine gehucht Ilo-ilo, in Noord-Sulawesi zijn gebouwd. Neba betaalde dankzij uw steun en steun van Nacht van de Fooi/Wilde Ganzen de materialen en transport, onze lokale vertegenwoordiger bracht zijn expertise in en de dorpsbewoners zelf bouwden de put. Ze zijn er trots op en terecht! Het hele dorpje heeft nu toegang tot schoon water, wat een enorm gezondheidsvoordeel oplevert. En een hoop tijd voor andere zaken, want de dagelijkse toch van en naar het beekje onderaan de heuvel is niet meer nodig.

 

Bedankt voor uw fantastische steun en interesse.

 

Uw Penningmeester

Jan-Gerard Hofland

 


Deel deze blog op je sociale media