· 

Toegang tot schoon water en toiletten maakt een werld van verschil

Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen. Giving Tuesday bestaat al enkele jaren, maar dit jaar wordt de dag voor het eerst ook in Nederland georganiseerd. De Nederlandse editie van Giving Tuesday valt op dinsdag 3 december 2019, dus over precies 5 weken en wij doen daar van harte aan mee.

 

Onder de slogan “Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil”, vragen wij jullie aandacht voor de waterprojecten die wij samen met onze lokale partners op verschillende plaatsen in Indonesië realiseren.

 

Wij zetten ons in voor water en sanitatie, omdat toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen een manier zijn om te ontsnappen aan armoede. Armoede is te beschouwen als een vicieuze cirkel, waarbij de gevolgen van armoede dezelfde armoede versterken. Kortom armoede maakt arm(er).

 

Mensen die in armoede leven, leven onder slechte omstandigheden. Het gevolg daarvan is dat zij hun persoonlijke hygiëne niet kunnen handhaven en makkelijk ziek worden. Maar als je ziek bent kun je niet naar school en niet werken en dat laatste betekent in Indonesië dat je die dag ook geen inkomen hebt. Daarmee is de cirkel rond, want zonder werk kun je niet aan armoede ontsnappen.

 

Met de bouw van schoon water- en sanitaire voorzieningen willen wij die armoedecirkel doorbreken. Dankzij toegang tot schoon water en sanitatie zijn mensen immers in staat hun persoonlijke hygiëne beter te handhaven. Ze worden minder ziek, kunnen daardoor blijven werken en genereren hun eigen inkomen om te ontsnappen aan armoede.

 

Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil. En daarom…

GEEF OM MENSEN. GEEF VOOR WATER EN SANITATIE. GEEF VOOR GIVING TUESDAY.