· 

Een goed toilet helpt kinderen

 

 

Over vier weken, op dinsdag 3 december, is het Giving Tuesday. Wij doen daar van harte aan mee! Voor Giving Tuesday vragen wij jullie aandacht voor de waterprojecten die wij samen met onze lokale partners op verschillende plaatsen in Indonesië realiseren. 

 

Gebrek aan goede toiletten zorgt voor slechte hygiënische omstandigheden en juist kinderen zijn daar gevoelig voor.

Het maakt hen kwetsbaar voor diarree, longontsteking en huidinfecties. Zij blijven klein voor hun leeftijd. En kinderen lopen ontwikkelingsachterstanden op. Dat zorgt ervoor dat kinderen minder goed presteren op school. Terwijl school en een goede opleiding juist zo ontzettend belangrijk zijn om te kunnen ontsnappen aan armoede.

Door eenvoudige maar goede toiletten te bouwen verbetert de hygiëne. Je kunt gewoon je handen wassen na een toiletbezoek. 

 

Zoiets eenvoudigs als handenwassen zorgt ervoor dat je minder vaak en minder ernstig ziek wordt. Kinderen die minder ziek zijn ontwikkelen zich beter en doen het beter op school. Daarmee geeft een goed toilet kinderen een kans op een beter leven.

 

Toegang tot schoon water en sanitatie maakt een wereld van verschil. En daarom…

GEEF OM MENSEN. GEEF VOOR WATER EN SANITATIE. GEEF VOOR GIVING TUESDAY.