· 

Giving Tuesday: geven voor een gezond sanitair

Met het bouwen van een toilet en douche- wasgelegenheid hebben we inmiddels veel ervaring. Cruciaal is dat de bouw met én door lokale bewoners gebeurt: dát zijn de toekomstige gebruikers en beheerders van het sanitair. Dat maakt het hun sanitair. 

Wij zorgen voor de blauwdruk, de bouwmaterialen, de expertise. Het is een vorm van samenwerking die zijn vruchten heeft afgeworpen, al ruim 20 keer. Het onderscheidende van deze aanpak is de verantwoordelijkheid en zorg voor het gebouwde sanitair dat bij de bouwer-gebruikers blijft, ook als wij al lang en breed weg zijn. 

Helpt u mee tijdens Giving Tuesday? De kosten voor een sanitaire unit zijn Euro 6.500 en we willen er volgend jaar acht bouwen. Elke bijdrage helpt! #GivingTuesdayNL #Neba

 

Jan-Gerard Hofland, penningmeester