· 

De beste wensen voor 2020

Aan alle lezers van dit blog,

Ik vlieg ieder jaar meerdere keren naar Australië naar onze dochter. Ik verheug me er steeds weer op als de Indonesische Archipel onder het vliegtuig voorbijtrekt. Het breekt de lange reis. De fascinatie over het land maakt zich dan steeds weer van me meester. Vaak vliegen we eerst over Batam, als we opstijgen van Singapore. Vervolgens zie je als het ware de hiv-verspreiding vandaar over de eilanden gaan. Batam als een magneet voor een betere toekomst en tegelijkertijd afstotend en ellende brengend. 

Voor mij een antwoord op de vraag of het zin heeft om Indonesië te ondersteunen. We zien een land dat in vele opzichten zijn eigen broek ophoudt. Wat we ook zien is dat de problematiek zo groot is dat we een zeker verschil kunnen maken. 

 Waar de overheid voorwaarden schept kunnen wij wat verder ondersteunen in die beweging door verfijning. Of het de waterprojecten zijn of de hiv-voorlichting, het helpt mensen zichtbaar en dat krijgen we ook van hen terug.

Help ons verder helpen, ook in 2020.

 

Vriendelijke groet, 

Leo Schreuders, voorzitter