Sanitaire voorzieningen om kinderen te leren wat het is hygiënisch en gezond te leven.

Veel arme gezinnen op het eiland Sangihe, maar ook op het toeristen eiland Bali hebben vaak slechte of zelfs helemaal geen sanitaire voorzieningen tot hun beschikking. Zij doen hun behoefte in een primitieve vieze latrine of langs de rivier. Dit leidt tot slechte hygiënische omstandigheden en het bedreigt de gezondheid. Stichting Nederland-Batam werkt al sinds 2008 met lokale partners en de lokale overheid samen om de bouw van sanitaire voorzieningen te bevorderen. 

 

Vaak werken gezinsleden als dagloners op de omliggende plantages en moeten rondkomen van minder dan een euro per dag. Maar als er geen werk is hebben zij ook geen inkomen. De gezinnen wonen in primitieve woningen bestaande uit een of twee kamers van triplex en bamboematten. Zij hebben in het algemeen geen eigen toilet en geen wasgelegenheid.

 

Een sanitair voorziening  kost € 4.250 per stuk. 

Een sanitaire voorziening bestaat uit een toilet, een douche, een wasgelegenheid met een wasbak en een getegeld terras. De afvoer van het vuile water geschiedt naar een septic tank. 

 

Dankzij een sanitaire voorziening krijgen ongeveer 20 gezinnen de beschikking over een sanitaire voorziening.

Help ons de gezinnen en de kinderen op Sangihe en Bali aan een gezonder toekomst, steun stichting Nederland-Batam onder vermelding van water op bankrekening NL39 INGB 0000.050.340. Meer weten over onze waterprojecten? Kijk dan op https://www.neba.nl/speerpunt-water/.

 

Vriendelijke groet,

 

Leo Schreuders, voorzitter van stichting Nederland-Batam

 

#water #neba #delenhelpt


Nu je hier toch bent...

Stichting Nederland-Batam is voor haar projecten volledig afhankelijk van donaties. De stichting kan letterlijk niet zonder jouw steun! Daarom wil ik je om je hulp vragen.

Dat kan door te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk. Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

Je kan ook op andere manieren helpen. Je zou dit bericht kunnen delen, of je eigen actie opzetten, zodat meer mensen horen over onze projecten. Je kan ook vrijwilliger worden, of je op een andere manier inzetten voor onze stichting.

Op welke manier je helpt, we zijn dankbaar voor alle hulp!