· 

Steun onze HIV-teams en stop HIV in Indonesië

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet, simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat betekent, dat mensen niet weten hoe je besmetting met HIV kunt voorkomen, dat zij denken dat het een doodsvonnis is als zij onverhoopt besmet raken en dat ze niet weten waar je voor zorg en counseling terecht kunt.

Het tot staan brengen van HIV is al 25 jaar ons speerpunt

Om de verspreiding van HIV te stoppen is het noodzakelijk dat deze mensen wel bereikt worden. Daarom bezoeken onze HIV-teams afgelegen gemeenschappen en gemarginaliseerde groepen om voorlichting te geven, mensen te testen, reproductieve zorg te bieden en mensen te counselen en als dat noodzakelijk is te begeleiden naar gespecialiseerde zorg. Dat doen wij al meer dan 25 jaar en HIV is dan ook een van onze speerpunten.

Omdat stichting Nederland-Batam zich al zo lang inzet voor het tot staan brengen van de HIV-epidemie kennen wij de gemeenschappen waar wij voor werken en vooral de mensen waar wij mee samenwerken bijzonder goed. In meer dan 25 jaar hebben wij ook een groot netwerk kunnen opbouwen van lokale mensen en organisaties met expertise op het gebied van HIV.

Onze lokale hiv-teams weten precies hoe zij hun eigen gemeenschappen het beste kunnen bereiken.

Indonesië is een enorm groot land, met een grote verscheidenheid aan mensen en culturen. Wat in de ene gemeenschap bijzonder effectief is, is in een andere gemeenschap juist ongepast. Daarom werken wij met lokale HIV-teams die zijn samengesteld uit lokale HIV experts, uit mensen die zelf HIV hebben en uit lokale mensen. Onze lokale HIV-teams weten precies hoe zij de mensen uit hun eigen gemeenschappen het beste kunnen bereiken. Dat maakt onze HIV-teams bijzonder effectief in het tot staan brengen van HIV in Indonesië.

Giving Tuesday & Wereld AIDS Dag vallen dit jaar samen

Omdat Giving Tuesday 2020 en Wereld AIDS Dag dit jaar samenvallen, leek het ons een mooie gelegenheid om dit jaar jullie aandacht vragen voor onze HIV-teams. 

Vandaag, dinsdag 8 september, start onze campagne. In de komende twaalf weken zullen wij regelmatig via onze speciale ‘Giving Tuesday’-pagina, onze sociale-media en nieuwsbrieven en bijvoorbeeld blogs en videoboodschappen vertellen het werk van onze HIV-teams.

 

Donaties worden ontzettend gewaardeerd en zijn een effectieve manier om onze teams te steunen. Maar je kan ze ook op allerlei andere manieren helpen. Onze HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig.

Steun onze teams. Geef om mensen. Geef voor Giving Tuesday.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen horen over wat onze teams doen om HIV te stoppen in Indonesië hoop ik dat je deze blog zou willen delen.


Het werk van onze HIV-teams is volledig afhankelijk van donaties. Zij kunnen niet zonder jouw steun! Daarom vragen wij jou om te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk en wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

 

IK DONEER en steun de HIV-teams.Reactie schrijven

Commentaren: 0