· 

Even voorstellen: Onze HIV-teams

Als wij als stichting projecten uitvoeren in Indonesië doen wij dat niet alleen. Wij doen dat samen met lokale Indonesische partners. Soms zijn dat organisaties die op provinciaal of landelijk niveau opereren of het zijn grote en middelgrote zorginstellingen. Maar nog vaker zijn het kleine klinieken en verenigingen van mensen die op lokale niveau het verschil willen maken.

Op basis van zelfgemaakte omgevingsanalyses bedenken zij projecten, die zij vervolgens zelf uitwerken en uitvoeren, die de oplossing van lokale problemen dichterbij brengen. Wij ondersteunen en begeleiden hen daarbij. 

Ook binnen onze HIV-programma’s werken wij samen met lokale partners. Op dit moment werken wij samen met HIV-teams in drie provincies; Noord-Sulawesi, Gorontalo en Bali. Ik wil ze hier graag aan jullie voorstellen.

binnen onze HIV-programma's werken we met lokale partners

Indonesië bestaat uit duizenden eilanden met ieder zijn/haar eigen culture, maatschappelijke, economische en religieuze achtergrond. Ook de HIV-situatie is voor ieder gebied anders. Vanwege de zeer verschillende achtergronden en HIV-situatie kunnen onze HIV-team niet overal hetzelfde programma uitvoeren. Want wat passend, noodzakelijk en effectief is in de ene gemeenschap, werk niet in een andere gemeenschap.

HIV-team Noord-Sulawesi

De medewerkers van de voormalige Pinaesaan kliniek uit Manado; Dr. Lenny, Dr. Agnita (foto), verpleegkundige Lia, laborante Ningsih en office-manager Imboh vormen de kern van ons HIV-team uit Noord-Sulawesi. De teamleden zijn gespecialiseerd in reproductieve zorg, de behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen en zorg voor mensen uit de LBHT-gemeenschap.

Wij werken al sinds 2008 met het team samen, waarbij wij ons de laatste jaren vooral richten op outreach-activiteiten (HIV-voorlichting, testen op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, het bieden van reproductieve zorg, counseling en het begeleiden van mensen naar meer gespecialiseerde zorg) in afgelegen gemeenschappen en eilanden en aan mensen uit gemarginaliseerde groepen in Noord-Sulawesi.

HIV-team Gorontalo

Het HIV-team in Gorontalo staat onder leiding van Dr. Yana (niet op de foto). Zij geeft leiding aan de Annisa kliniek, is secretaris van de provinciale Aidscommissie (KPAP) en is directeur van het Habibie provinciaal ziekenhuis. 

HIV is nog steeds een controversieel onderwerp in de zeer conservatieve provincie Gorontalo. Daarom duurde het tot 2019 voordat we er konden beginnen met onze eerste activiteiten. Omdat het team van Dr. Yana, nog onervaren is, helpt ons team uit Noord-Sulawesi. Dat geeft het jonge team de gelegenheid te leren van de best-practices van het team uit Noord-Sulawesi en passend maken voor de lokale situatie in Gorontalo.

HIV-team Bali

Vera en Alfons zijn HIV-counselors van de Maha Bhoga Marga stichting, onze partner Bali, en zij vormen samen ons HIV-team op Bali.

Ondanks het grote aantal mensen met HIV en ondanks jarenlange aandacht blijkt HIV ook op Bali nog steeds een controversieel onderwerp te zijn. Daarom richt ons het team zich niet alleen op steun voor mensen met HIV, maar richt het zich ook op lobbywerk en het geven van voorlichting aan overheden en beleidsmakers.

 


Binnen onze programma’s werken wij samen met gespecialiseerde teams die zeer goed op de hoogte zijn van de lokale situatie. Dat zorgt voor een aanpak op maat  en dat maakt onze programma’s zo effectief. 

 

Donaties worden ontzettend gewaardeerd en zijn een effectieve manier om onze teams te steunen. Maar je kan ze ook op allerlei andere manieren helpen. Onze HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig.

Steun onze teams. Geef om mensen. Geef voor Giving Tuesday.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen horen over wat onze teams doen om HIV te stoppen in Indonesië hoop ik dat je deze blog zou willen delen.

Het werk van onze HIV-teams is volledig afhankelijk van donaties. Zij kunnen niet zonder jouw steun! Daarom vragen wij jou om te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk en wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

 

IK DONEER en steun de HIV-teams.Reactie schrijven

Commentaren: 0