· 

Boodschap van de voorzitter

We doen dit jaar als NEBA weer mee met ‘Giving Tuesday’, we geloven heilig in de kracht van de sociale media om juist die mensen te vinden die worden geraakt door de speerpunten, die NEBA heeft gekozen.

Dit jaar kiezen we voor de HIV-voorlichtingsactiviteiten, die door onze lokale deskundige partners met groot enthousiasme worden ondernomen om de lokale bevolking te beïnvloeden niet weg te kijken, maar te accepteren dat er een probleem is waarvan de verspreiding met hulp van velen kan worden ingedamd.

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet, simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat betekent dat mensen niet weten hoe je kunt voorkomen dat je besmet raakt met het virus. En als mensen onverhoopt besmet raken met hiv, denken ze dat het een doodsvonnis is, en weten ze niet waar je voor zorg, begeleiding en medicatie terecht kunt. 

Met onze lokale HIV-teams bezoeken wij afgelegen gemeenschappen en gemarginaliseerde groepen in de provincies Noord-Sulawesi, Gorontalo, Bali en Kepri. Wij geven daar voorlichting, testen op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, bieden reproductieve zorg en begeleiden mensen naar gespecialiseerde zorg als dat nodig is.

HIV is al meer dan 25 jaar een van de speerpunten van stichting Nederland-Batam en omdat Giving Tuesday dit jaar samenvalt met Wereld AIDS dag is, willen wij dit jaar jullie aandacht vragen voor onze HIV-teams.

 

Vriendelijke groet,

 

 

Leo Schreuders, voorzitter van stichting Nederland-Batam


Omdat Giving Tuesday en Wereld AIDS Dag samenvallen vragen wij dit jaar je steun voor onze HIV-teams. Klik en doneer nu.

 

Ben je niet in de gelegenheid te doneren?

Je kunt ook helpen door deze blog te delen. Lees meer over onze Giving Tuesday campagne.