Stop hiv in indonesië

1 december 2020 - GIVIng tuesday & wereld AIDS dag

Giving Tuesday de internationale dag om goed te doen ligt achter ons. Namens de HIV-teams in Indonesië willen wij je bedanken voor je aandacht en steun!

Je kunt onze HIV-teams overigens nog steeds steunen. Doneer, of deel onze berichten. Wat je ook doet, kom in actie voor de HIV-teams!


Mensen in afgelegen gebieden weten vaak niet dat met medicijnen een normaal leven mogelijk is met HIV.  Simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat maakt de mensen onnodig kwetsbaar.

Wij gaan met onze HIV-teams naar afgelegen gebieden om daar voorlichting te geven, te testen, zorg te bieden en mensen te counselen.

STEUN ONZE HIV-TEAMS. GEEF OM MENSEN. GEEF VOOR GIVING TUESDAY.

Onze HIV-teams zijn volledig afhankelijk van donaties en kunnen niet zonder jouw steun!

Dat kan door te doneren voor Giving Tuesday. Dat kan natuurlijk op de dag zelf, maar ook voor en na dinsdag 1 december kun je gewoon doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk. Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

Je kan ook op andere manieren helpen. Je zou dit bericht kunnen delen, of je eigen actie opzetten, zodat meer mensen horen over onze HIV-teams. 

OP WELKE MANIER JE HELPT, WE ZIJN DANKBAAR VOOR ALLE HULP!Thema nieuwsbrief 2020


Dit jaar hebben we gekozen voor een thema nieuwsbrief waarin we aandacht vragen voor het werk van onze HIV-teams in Indonesië. 

Je kunt de nieuwsbrief downloaden door op de afbeelding te klikken. Heb je liever een geprinte nieuwsbrief, neem dan even contact op met ons secretariaat via neba@neba.nl, of vul ons contactformulier in.

 

Veel leesplezier!Lees over onze GIving Tuesday campagne op onze blog

Lees hier onze eerste Giving Tuesday blogpost over hoe onze HIV-teams het leven van mensen met HIV verbeteren en hoe zij bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van het virus.

Als wij als stichting projecten uitvoeren in Indonesië doen wij dat niet alleen. Wij doen dat samen met lokale Indonesische partners. Tijd om onze HIV-teams aan jullie voor te stellen. Lees er alles over in onze tweede Giving Tuesday blogpost.

De relatie tussen onze stichting en de strijd tegen HIV kent een lange geschiedenis en HIV is daarom al 25 jaar ons speerpunt. Lees alles over in onze Giving Tuesday blogpost.

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet. Je leest erover in onze Giving Tuesday blogpost.

Als ontwikkelingsorganisatie kun je niet zomaar een gemeenschap binnenkomen met een boodschap over HIV. Hoe wij dat aanpakken lees je in onze Giving Tuesday blogpost.

De toekomst van HIV in Indonesië. Je leest erover in onze Giving Tuesday blogpost.

Outreach voor mensen uit gemarginaliseerde groepen is ontzettend belangrijk, maar tegelijkertijd ook bijzonder moeilijk.  Je leest hoe wij dat aanpakken in onze Giving Tuesday blogpost.

Videoboodschappen van onze hiv teams

Tijdens onze Giving Tuesday campagne vragen wij dit jaar jullie aandacht voor onze HIV-teams. Wij willen niet alleen vertellen over onze teams en het werk dat zij doen om HIV tot staan te brengen in Indonesië. Wij willen hen ook zelf aan het woord laten.

Vandaag presenteren wij de eerste videoboodschap van ons HIV-team in Noord-Sulawesi. Dr. Agnita leidt je rond door de gemeenschappelijke praktijk en vertelt over haar HIV werk. Ons HIV-team in Noord-Sulawesi biedt voorlichting, testen, reproductieve zorg en counseling op de afgelegen eilanden Sangihe en Talaud, tussen Indonesië en de Filipijnen.

KOMPASS, onze lokale partner op die eilanden, helpt bij het organiseren van de activiteiten. Zij doen al het voorbereidende werk, zoals het vinden van een geschikte locatie en het uitnodigen van de deelnemers. Drs. Ferdinand vertelt hierover in zijn videoboodschap voor Giving TuesdayDe HIV-counselors van onze partner stichting Maha Bhoga Marga vormen ons HIV-team op Bali. Zij geven voorlichting, testen, ondersteunen en begeleiden peersupportgroepen in verschillende districten en regio’s van het eiland Bali. Vera vertelt hierover in haar videoboodschap voor Giving Tuesday 2020.Een korte videoboodschap van een oud-deelneemster aan een van onze HIV-voorlichtingsactiviteiten op Sangihe. GivingTuesday en Wereld AIDS Dag vallen dit jaar samen en daarom willen wij juist dit jaar aandacht vragen voor onze HIV-teams.

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet, simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat betekent dat mensen niet weten hoe je kunt voorkomen dat je besmet raakt met het virus. En als mensen onverhoopt besmet raken met hiv, denken ze dat het een doodsvonnis is, en weten ze niet waar je voor zorg, begeleiding en medicatie terecht kunt.

 

Met onze lokale HIV-teams bezoeken wij afgelegen gemeenschappen en gemarginaliseerde groepen in de provincies Noord-Sulawesi, Gorontalo, Bali en Kepri. Wij geven daar voorlichting, testen op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, bieden reproductieve zorg en begeleiden mensen naar gespecialiseerde zorg als dat nodig is. 

HIV is al meer dan 25 jaar ons speerpunt

HIV is al meer dan 25 jaar een van de speerpunten van stichting Nederland-Batam en omdat Giving Tuesday dit jaar samenvalt met Wereld AIDS dag is, willen wij dit jaar jullie aandacht vragen voor onze HIV-teams. Onze HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig om HIV te stoppen in Indonesië.

HIV team Batam
 1996 - 2005 Casper HIV-team
2005 - 2007 VCT-team Budi Kemuliaan ziekenhuis
  Batam-Plus peersupportgroep
  Anjelier HIV-kliniek
  Casper opvanghuis
  HIV[e]Education training
2008 - 2013 Onze familie HIV-kliniek
2008 - heden Outreach voor sekswerkers
HIV-team Noord-Sulawesi
2008 - 2012 HIV[e]Education training
  ONE Day HIV symposium
2013- 2016 Basistraining HIV
2014 - heden Voorlichting, testen, zorg en counseling in afgelegen gemeenschappen.
HIV-team Gorontalo
2018 - heden Steun voor mensen met HIV
  Voorlichting, testen, zorg en counseling in afgelegen gemeenschappen.
HIV-team Bali
2019 - heden Steun voor mensen met HIV