Stop hiv in indonesië

1 december 2020 - GIVIng tuesday & wereld AIDS dag

Mensen in afgelegen gebieden weten vaak niet dat met medicijnen een normaal leven mogelijk is met HIV.  Simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat maakt de mensen onnodig kwetsbaar.

Wij gaan met onze HIV-teams naar afgelegen gebieden om daar voorlichting te geven, te testen, zorg te bieden en mensen te counselen.

STEUN ONZE HIV-TEAMS. GEEF OM MENSEN. GEEF VOOR GIVING TUESDAY.

Onze HIV-teams zijn volledig afhankelijk van donaties en kunnen niet zonder jouw steun!

Dat kan door te doneren voor Giving Tuesday. Dat kan natuurlijk op de dag zelf, maar ook voor en na dinsdag 1 december kun je gewoon doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk. Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

Je kan ook op andere manieren helpen. Je zou dit bericht kunnen delen, of je eigen actie opzetten, zodat meer mensen horen over onze HIV-teams. 

OP WELKE MANIER JE HELPT, WE ZIJN DANKBAAR VOOR ALLE HULP!Lees over onze GIving Tuesday campagne op onze blog

Lees hier onze eerste Giving Tuesday blogpost over hoe onze HIV-teams het leven van mensen met HIV verbeteren en hoe zij bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van het virus.

Als wij als stichting projecten uitvoeren in Indonesië doen wij dat niet alleen. Wij doen dat samen met lokale Indonesische partners. Tijd om onze HIV-teams aan jullie voor te stellen. Lees er alles over in onze tweede Giving Tuesday blogpost.


GivingTuesday en Wereld AIDS Dag vallen dit jaar samen en daarom willen wij juist dit jaar aandacht vragen voor onze HIV-teams.

HIV is tegenwoordig een chronische ziekte, waarbij je met de juiste medicatie een normaal leven kunt leiden. Maar mensen in afgelegen gemeenschappen weten dat vaak helemaal niet, simpelweg omdat de informatie hen niet bereikt. Dat betekent dat mensen niet weten hoe je kunt voorkomen dat je besmet raakt met het virus. En als mensen onverhoopt besmet raken met hiv, denken ze dat het een doodsvonnis is, en weten ze niet waar je voor zorg, begeleiding en medicatie terecht kunt.

 

Met onze lokale HIV-teams bezoeken wij afgelegen gemeenschappen en gemarginaliseerde groepen in de provincies Noord-Sulawesi, Gorontalo, Bali en Kepri. Wij geven daar voorlichting, testen op HIV en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, bieden reproductieve zorg en begeleiden mensen naar gespecialiseerde zorg als dat nodig is. 

HIV is al meer dan 25 jaar ons speerpunt

HIV is al meer dan 25 jaar een van de speerpunten van stichting Nederland-Batam en omdat Giving Tuesday dit jaar samenvalt met Wereld AIDS dag is, willen wij dit jaar jullie aandacht vragen voor onze HIV-teams. Onze HIV-teams kunnen niet zonder steun en jouw hulp is nodig om HIV te stoppen in Indonesië.