Steun voor mensen met hiv/aids

Het is eindelijk gelukt om ons hiv-programma uit te breiden naar Gorontalo, de provincie naast Noord-Sulawesi. De bevolking van de provincie Gorontalo is in grote meerderheid conservatief Moslim. Hiv wordt er nog vaak gezien als eigenschuld en een straf. De bestrijding van HIV heeft er lang geen prioriteit gehad en het eerste geval van hiv werd pas in 2001 gevonden. Mensen met HIV krijgen er nog vaak te maken met ernstige vormen van stigmatisering en discriminatie. Zo komt het voor dat mensen door hun familie verstoten worden en met geweld hun huis, dorp en gemeenschap uitgezet worden.

In Gorontalo hebben nog veel HIV-positieve mensen te maken met ernstige vormen van stigmatisering en discriminatie.

Een van de partners binnen ons nieuwe HIV-programma is Smile Plus. We kennen de organisatie al uit 2016, toen we samen met Batamang Plus de stad Gorontalo bezochten. Toen al hadden we de hoop met hen te kunnen samenwerken.

Dit jaar zijn we daadwerkelijk begonnen met samenwerking met de Smile Plus peersupportgroep. Met onze steun realiseren zij een noodopvang voor mensen met hiv die uit hun gemeenschap verstoten zijn, of ver moeten reizen voor hiv-zorg. We hopen in de toekomst nog veel projecten met Smile Plus te kunnen realiseren om zo het leven van mensen met hiv te verbeteren. 


hiv programma gorontalo


Partnerorganisatie: Smile Plus

Partner sinds: 2018 Project start: 2018

Begroot 2019: 7.100 euro

Jaar   Realisatie
2018 Opvang mensen met HIV  1.644

Steun onze hiv programma's

HIV is nog steeds een groot probleem in Indonesië. Wij willen met outreach-programma's voor sekswerkers, voorlichting en HIV testen in afgelegen gemeenschappen, training van medisch personeel en ondersteuning van mensen met HIV helpen voorkomen dat steeds meer mensen met het virus besmet raken.

U kunt daarbij helpen!