hiv programma gorontalo


steun voor mensen met hiv in gorontalo

partner: Smile Plus


meerjaren overzicht projecten

PERIODE PROJECT 
2018-2019 OPVANG MENSEN MET HIV

STEUN VOOR MENSEN MET HIV

START PROJECT 2018     
LOOPTIJD PROJECT 2 JAAR

ONDERSTEUND DOOR:

ROSALIEN HIV FONDS

HET ROSALIEN HIV FONDS IS EEN FONDS OP NAAM. WILT U OOK UW EIGEN FONDS OP NAAM? NEEM DAN CONTACT MET ONS SECRETARIAAT OP.  KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.


Steun voor mensen met hiv/aids

Het is eindelijk gelukt om ons hiv-programma uit te breiden naar Gorontalo, de provincie naast Noord-Sulawesi. De bevolking van de provincie Gorontalo is in grote meerderheid conservatief Moslim. Hiv wordt er nog vaak gezien als eigenschuld en een straf. De bestrijding van HIV heeft er lang geen prioriteit gehad en het eerste geval van hiv werd pas in 2001 gevonden. Mensen met HIV krijgen er nog vaak te maken met ernstige vormen van stigmatisering en discriminatie. Zo komt het voor dat mensen door hun familie verstoten worden en met geweld hun huis, dorp en gemeenschap uitgezet worden.

In Gorontalo hebben nog veel HIV-positieve mensen te maken met ernstige vormen van stigmatisering en discriminatie.

Een van de partners binnen ons nieuwe HIV-programma is Smile Plus. We kennen de organisatie al uit 2016, toen we samen met Batamang Plus de stad Gorontalo bezochten. Toen al hadden we de hoop met hen te kunnen samenwerken.

Dit jaar zijn we daadwerkelijk begonnen met samenwerking met de Smile Plus peersupportgroep. Met onze steun realiseren zij een noodopvang voor mensen met hiv die uit hun gemeenschap verstoten zijn, of ver moeten reizen voor hiv-zorg. We hopen in de toekomst nog veel projecten met Smile Plus te kunnen realiseren om zo het leven van mensen met hiv te verbeteren. 


Steun onze hiv programma's