Naai- en naaldwerktraining


Partnerorganisatie: St. Maha Bhoga Marga (MBM)

Partner sinds: 2013 Project start: 2016

Begroot 2019: 13.100 euro

Jaar  Training Realisatie
2016 - 2018

Basistraining 3 groepen

Gevorderden 1 groep

14.220


Naaldwerktraining

Door het laag onderwijsniveau en een gebrek aan de juiste vaardigheden zijn er op Bali veel mensen zonder werk en dat betekent geen inkomen en diepe armoede. Het gebruik van Balinese vrouwen om een kebaya te dragen bij formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Deze kans wordt door gebrek aan technische en ondernemingsvaardigheden niet gegrepen. 

Meisjes verlaten vaak voortijdig hun school, maar zonder opleiding hebben zij weinig kans om werk te vinden. De naai- en naaldwerktraining biedt hen die kans wel.

Meisjes verlaten vaak voortijdig hun school, maar zonder opleiding hebben zij weinig kans om werk te vinden. Een training in naai- en naaldwerk biedt hen de kans kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn om in hun eigen inkomen te voorzien en uit armoede te ontsnappen.

Het project richt zich op getrouwde vrouwen die willen bijdragen aan het gezinsinkomen maar ook op alleenstaande vrouwen. Juist voor hen is het project erg belangrijk, omdat zij door gebrek aan emancipatie en de lokale cultuur eigenlijk geen plaats hebben in de maatschappij. Zij hebben geen sociaal netwerk en moeten in hun eigen inkomen voorzien. De naaldwerktraining biedt die mogelijkheid en draagt daardoor bij aan de autonomie en emancipatie van vrouwen. Daarmee is de naai- en naaldwerktraining uniek op Bali. We willen in 2019 de naai- en naaldwerktraining opnieuw  aanbieden aan in totaal 60 vrouwen.


steun de naai- en naaldwerktraining

De naai- en naaldwerktraining is een succes. De vrouwen die de training al gevolgd hebben zijn er erg enthousiast over en vele andere vrouwen willen graag ook de cursus volgen.

U kunt daarbij helpen!