Naai- en naaldwerktraining


Partnerorganisatie: St. Maha Bhoga Marga (MBM)

Partner sinds: 2013

Project start: 2016

Begroot 2018: 9.000

Jaar  Training Realisatie
2016 - 2017 Basistraining 3 groepen 12.825
2018 Gevorderden training 1 groep  


Probleemomschrijving

Bali is een wereldberoemde reisbestemming en het eiland staat bekend als een tropisch vakantieparadijs. Toch zijn veel Balinezen arm en hebben relatief veel mensen geen werk. Dat komt doordat veel mensen een laag onderwijsniveau hebben en een gebrek hebben aan de juiste vaardigheden om werk te vinden. Indonesië heeft geen werkeloosheidsuitkeringen of bijstand. Geen werk betekent dat je geen inkomen hebt en dat je daarmee volledig afhankelijk bent van anderen. 

Het gebruik van Balinese vrouwen om een traditionele kebaya te dragen naar formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Deze kans wordt door gebrek aan technische en ondernemingsvaardigheden niet gegrepen.

Doelstelling

Met een training in naai- en naaldwerk en  ondernemerschap willen wij arme vrouwen helpen een eigen bedrijf op te zetten.

Effectiviteit

De training is effectief omdat deelnemers niet alleen de technische vaardigheden ontwikkelen, maar ook vaardigheden geleerd krijgen voor het opzetten van een succesvolle onderneming. Bovendien biedt de Maha Bhoga Marga stichting microkredieten voor de start van hun onderneming. Dankzij de technische en ondernemingsvaardigheden en het microkrediet hebben de deelnemers de mogelijkheid om een eigen bedrijfje op te zetten en bij te dragen aan hun gezinsinkomen.


Projectvoortgang

Er zijn drie groepen die de basiscursus naai- en naaldwerk hebben afgerond. Op dit moment loopt de naai- en naaldtraining voor gevorderden.

Toekomstplannen

 

De naai- en naaldwerktraining is een succes. De vrouwen die de training al gevolgd hebben zijn er erg enthousiast over en vele andere vrouwen willen graag ook de cursus volgen.

 

Gezien het succes van de training en de behoefte aan dergelijke trainingen, met name in combinatie met trainingen in ondernemingsvaardigheden en microkredieten, ligt het voor de hand de naai- en naaldwerk training voort te zetten.steun de naai- en naaldwerktraining

De naai- en naaldwerktraining is een succes. De vrouwen die de training al gevolgd hebben zijn er erg enthousiast over en vele andere vrouwen willen graag ook de cursus volgen.

U kunt daarbij helpen!