Samenwerken

Stichting Nederland-Batam voert de door haar ondersteunde projecten niet zelf uit, maar werkt hiervoor samen met lokale partnerorganisaties. 

Zij maken zelf een analyse van de problemen in hun omgeving en bedenken projecten om die problemen op te lossen.  Deze projecten voeren zij vervolgens zelf uit. 

Stichting Nederland-Batam zorgt voor de financiering van de projecten en begeleidt en ondersteunt de projecten en de partnerorganisaties.

Deze opzet stimuleert eigenaarschap over de projecten, bevordert de autonomie van de doelgroepen en zorgt ervoor dat projecten duurzaam effectief zijn."Door lokale organisaties verantwoordelijkheid te geven worden projecten effectiever".


Indonesische partners

Yayasan Pembinaan Asuhan Bunda (YPAB)

De YPAB is een landelijk opererende stichting voor sociaal werk. De YPAB was onze allereerste partner. Samen hebben we talloze projecten kunnen realiseren en we werken nog steeds met elkaar samen. De YPAB stond oorspronkelijk onder leiding van wijlen mevr. Nasution en opereert nu onder voorzitterschap van mevr. Sri Soedarsono.

RSKG Ny. R.A. Habibie nierziekenhuis

Het Habibie nierziekenhuis bestaat dit jaar 30 jaar. We werken al sinds het prille begin, toen was het nog een kliniek, samen.

Yayasan Komunikasi Informasi edukasi Batam (YKIEB)

De kleine stichting YKIEB biedt met haar outreach programma voorlichting, zorg, ondersteuning en begeleiding aan de duizenden sekswerker op het eiland Batam. De YKIEB is sinds 2009 onze partner, maar wij kennen de leden van de stichting al veel langer. 

Yayasan Bahagia Harapan Kita (YBHK)

Binnen het HIV-programma in Noord-Sulawesi werken wij samen met de Pinaesaan kliniek uit Manado. De kliniek is onderdeel van de YBHK stichting die hoort bij de Ban Hin Kiong tempel. Deze kliniek werd opgericht voor reproductieve zorg aan arme gezinnen. Tegenwoordig is de kliniek gespecialiseerd in seksueel overdraagbare aandoeningen en biedt zij zorg aan gezinnen uit de omgeving van de kliniek, maar vooral ook aan risicogroepen zoals sekswerkers, homoseksuele mannen en transgenders.

Kelompok Ilo-ilo (Serba Usaha COÖPERATIE)

Groep van betrokken inwoners van het dorp Ilo-ilo die bij wil dragen aan de ontwikkeling van hun gemeenschap.

Kelompok Peduli Aset Wisata Sangihe (KOMPASS)

Groep van betrokken inwoners van het eiland Sangihe die bij wil dragen aan de ontwikkeling van hun gemeenschap.

Yayasan Maha Bhoga Marga (MBM)

De Maha Bhoga Marga stichting is een Balinese organisatie die zich onder andere richt zich op het bestrijden van armoede op het platteland van Bali.

peer-supportgroep Smile Plus

Smile Plus is een peer-supportgroep voor mensen met HIV in de provincie Gorontalo. Smile Plus is onze jongste partner.