NIEUWS

WESTERLAKEN FOUNDATION

SINDS VORIG JAAR HEBBEN WE DE BANDEN MET DE WESTERLAKEN FOUNDATION YAYASAN BALI BERSIH AANGEHAALD

De Stichting NEBA heeft  een bijdrage geleverd in de aanschaf van een rijdende ambulance, een lang gekoesterde wens van de WF . De  ambulance maakt het mogelijk om behoorlijke aantallen mensen, vooral schoolkinderen te bereiken voor  gezondheidscontroles.  Hierbij de beelden van zo'n controle .

STICHTING NEDERLAND-BATAM BIEDT NOODHULP AAN HET EILAND LEMBATA

De cycloon Seroja heeft een aantal eilanden in het oosten van Indonesië zwaar getroffen. Meer dan 180 mensen verloren hun leven, maar velen meer raakten huis en haard kwijt. Een van de getroffen eilanden is Lembata in de provincie Oost-Nusa-Tenggara. De Westerlaken foundation vroeg ons om steun om, samen met hen, mensen daar te kunnen helpen in deze tijd van nood. 

Door de schade die veroorzaakt werd door de cycloon zitten veel gezinnen op Lembata zonder stroom en schoon water. Wij willen 100 gezinnen op een duurzame manier steunen. Dat doen wij door hen te voorzien van een zogenaamd home solar system, bestaande uit een zonnepaneel met batterij en USB-poort en twee lampen, en een waterfiltersysteem, voor licht, elektriciteit en schoon water.