OPvangproject voor misbruikte meisjes, vrouwen en hun kinderen


bouw en inrichting shelter voor overlevers misbruik

partner: maha bhoga marga stichting


meerjaren overzicht projecten

PERIODE  PROJECT
2015 - 2018 BOUW EN INRICHTING SHELTER

opvangproject

START PROJECT 2015
LOOPTIJD PROJECT 4 JAAR      

Ondersteund door:

Een Nederlands fonds dat niet bij naam genoemd wil worden.Opvang overlevers geweld, misbruik en uitbuiting

In Indonesië is het gebruikelijk om op jonge leeftijd te trouwen. Vrouwen mogen voor de wet al op hun 16de trouwen en met toestemming van de ouders en overheidsinstanties zelfs nog jonger. Deze meisjes zijn dus nog minderjarig als ze trouwen. Wanneer stellen op jonge leeftijd trouwen, maakt het gebrek aan levenservaring de kans op problemen groot. In 2003 zet MBM samen met twee andere organisaties een netwerk op voor steun aan slachtoffers van huiselijk geweld. Het zijn vaak meisjes/vrouwen, die bij hun schoonfamilie inwonen, die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld, omdat zij hun problemen niet kunnen delen, geen toegang tot zorg hebben en omdat ze afhankelijk zijn van anderen. Dit zorgt soms voor levensbedreigende situaties. 

In Indonesië is het gebruikelijk om op jonge leeftijd te trouwen. Wanneer stellen op jonge leeftijd trouwen, maakt het gebrek aan levenservaring de kans op problemen groot.

Oorspronkelijk werden de slachtoffers, of beter gezegd overlevers, opgevangen in een gebouw dat tevens in gebruik was als kliniek. Dat was geen ideale situatie. Daarom is met steun uit Nederland op het terrein achter de kliniek van de Maha Bhoga Marga stichting een shelter gebouwd. 

Het is een mooi en functioneel gebouw met een goede omheining en een grote tuin, waar misbruikslachtoffers opgevangen kunnen worden en waar zij in een veilige en rustgevende omgeving kunnen werken aan een nieuwe toekomst. De shelter is een van de weinige plekken in de Badung regio op Bali waar misbruikslachtoffers kunnen worden opgevangen. steun de opvang van misbruikslachtoffers