Opvang misbruikslachtoffers


Overzicht

Partnerorganisatie: St. Maha Bhoga Marga (MBM)

Partner sinds: 2013

Project start: 2014

Begroot 2018: 3.170

Jaar   Realisatie
2015 - 2016 Bouw shelter 24.130
2018 Aanleg tuin en omheining 7.676


Probleemomschrijving

In 2003 zet MBM samen met twee andere organisaties het Perempuan Mitra Kasih netwerk op, voor steun aan slachtoffers van huiselijk geweld. Het gaat hierbij om vrouwen, vaak nog tieners, die bij hun schoonfamilie inwonen. Zij kunnen hun problemen niet delen, hebben geen toegang tot zorg en ze zijn afhankelijk van anderen. Dit zorgt voor levensbedreigende situaties. MBM verzorgt de opvang binnen het netwerk. 

In Indonesië, en zeker op Bali, is het gebruikelijk om op zeer jonge leeftijd te trouwen. Vrouwen mogen al op hun 16de trouwen. Meisjes zijn dus nog minderjarig als zij trouwen. Wanneer stellen op jonge leeftijd trouwen, maakt het gebrek aan levenservaring de kans op problemen groot.


Doelstelling

Steun aan de opvang van overlevers van geweld, misbruik en uitbuiting via de shelter van de MBM.

Effectiviteit

Voorheen werden de meisjes, vrouwen en hun kinderen opgevangen in een gebouw van de MBM dat dienst moest gaan doen als kliniek (huisartsenpost). Dat was geen ideale situatie, maar voldeed zolang de vergunningen van de kliniek nog niet rond waren en het gebouw nog niet als kliniek in gebruik genomen kon worden. Met steun van de stichting kon op het terrein achter de kliniek een zelfstandige shelter gerealiseerd worden. Daarmee kon zowel de opvang als de kliniek gerealiseerd worden.

Nu staat er een mooi en functioneel gebouw met een goede omheining en een grote tuin, waar misbruikslachtoffers opgevangen kunnen worden en waar zij in een veilige en rustgevende omgeving kunnen werken aan een nieuwe toekomst. De shelter is een van de weinige plekken waar misbruikslachtoffers kunnen worden opgevangen. 

Voortgang en toekomstplannen

Met de afronding van de bouw van het shelter zelf, de bouw van de omheining en de aanleg van de tuin zijn de grootste werkzaamheden binnen het opvangproject gereed.

 

Overlevers van misbruik, geweld, en uitbuiting kunnen nu opgevangen worden in een schone, waardige en vooral veilige omgeving waar zij in alle rust kunnen werken aan een nieuwe toekomst.

 

De shelter kan nog steeds ondersteuning gebruiken bij het verder inrichten en uitrusten van de opvang. 


steun de opvang van misbruikslachtoffers

Dankzij het shelter van onze lokale partner op Bali hebben overlevers van misbruik, geweld, uitbuiting een plek waar zij waardig en vooral veilig kunnen worden opgevangen en waar zij in alle rust kunnen werken aan een nieuwe toekomst. Overlevers arriveren vaak alleen met de kleren die zij aanhebben bij de shelter. Zij hebben uw steun hard nodig.

Steun hen vandaag nog!