samen tegen Corona

Samen kunnen we de coronacrisis aan. Samen komen we door deze moeilijke en onzekere tijd heen. Samen voor elkaar!

Indonesië is getroffen door corona en de overheid heeft maatregelen afgekondigd om de uitbraak het hoofd te bieden. De maatregelen, thuisblijven en sociale contacten vermijden, hebben ingrijpende consequenties.

Mensen zitten zonder werk en hebben dus geen inkomen. Veel Indonesiërs zijn daarom in grote problemen gekomen. Wij zijn er voor hen, want alleen samen kunnen we de coronacrisis aan. Jij kunt helpen.

 


Wat doen onze partners

Om te helpen de pandemie tot staan te brengen hebben wij samen met onze partners besloten om alle lopende projecten stil te leggen. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt…

Deelneemsters aan de naaldwerktraining maken mondmaskers voor de Maha Bhoga Marga stichting. Zij delen die uit zodat mensen kunnen voorkomen dat zij zelf besmet raken of anderen kunnen besmetten met het virus. Want alleen samen kunnen we de coronacrisis aan. Alleen samen komen we door deze moeilijke en onzekere tijd heen. Samen voor elkaar!

Dialysepatiënten zijn kwetsbaar voor het coronavirus omdat hun nieren niet goed meer werken, vanwege de medicijnen die zij moeten gebruiken en vanwege onderliggende aandoeningen die de oorzaak waren van hun nierfalen.  Daarbij komt dat sommige mensen die besmet zijn met het coronavirus dialyse nodig hebben. Het Habibie nierziekenhuis heeft zich daarom voorbereid op de behandeling van mensen met COVID19.


Onze partner op Bali, de Maha Bhoga Marga stichting, deelt noodpakketten uit aan de mensen in hun werkgebied die door de coronamaatregelen niet kunnen werken en daardoor geen inkomen hebben. En de mensen van het waterproject in Ilo-ilo helpen mee om de noodpakketten van de lokale overheid uit te delen aan minderbedeelde mensen in gemeente Wori in Noord-Sulawesi.


Dit doen wij - Jij kunt helpen

NOODhulp-pakketten voor minderbedeelde mensen

Door de coronamaatregelen zitten mensen zonder werk en hebben dus geen inkomen. Veel, vooral arme mensen hebben daarom moeite in hun levensbehoefte te voorzien. 

Wij willen deze mensen door deze moeilijke tijd helpen met kleine hulppakketten met zaken als rijst, olie en persoonlijke hygiëne middelen, want alleen samen kunnen we de coronacrisis aan.

SAMEN VOOR ELKAAR.

BESCHERMINGSUITRUSTING VOOR ZORGPERSONEEL

De coronacrisis heeft de gezondheidszorg wereldwijd onder enorme druk gezet. Zorgpersoneel heeft persoonlijke beschermingsuitrusting (maskers, gezichtsschermen, handschoenen en dergelijke) nodig om veilig zorg te kunnen bieden, zonder het risico te lopen zelf besmet te raken met corona. 

Wij willen zorginstellingen helpen met persoonlijke beschermingsuitrusting want alleen samen kunnen we de coronacrisis aan.

SAMEN VOOR ELKAAR.De afgelopen week hebben we actie gevoerd om tijdens  GivingTuesdayNow aandacht te vragen voor onze Indonesische partners. Nu hun projecten tijdelijk stil liggen als gevolg van de coronamaatregelen zetten zij zich vol overgave in om hun medemensen te steunen in deze moeilijke tijd.

 

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor alle aandacht, giften, likes en shares voor onze actie voor #GivingTuesdayNow. Het is een grote steun in de rug voor onze partners voor hun strijd tegen corona.

 

GivingTuesdayNow ligt achter ons, maar de strijd tegen corona is nog lang niet gestreden. Jouw steun blijft nodig.

Wij zullen jullie op deze pagina op de hoogte houden van de coronasituatie in Indonesië en de activiteiten van onze lokale partners. 

 

Ben jij zelf, of zijn mensen in je omgeving getroffen door het coronavirus? Dan wensen wij je heel veel sterkte toe. Werk je in de zorg of in een van die andere essentiële beroepen? Wij willen je danken voor je moed, inzet en opofferingsgezindheid.