HIV-programma's indonesië

Stichting Nederland-Batam groeit op met HIV.

Toevalligerwijs wordt in het jaar van onze oprichting (1987) ook het eerste aidsgeval gevonden op Batam. Als begin jaren ’90 screenings onder sekswerkers op het eiland wijzen op HIV is dit voor ons aanleiding om te starten met onze HIV-projecten.

We beginnen met steun aan het Casper HIV-team - later ontstaat hieruit Batam Plus, de eerste peersupportgroep van Indonesië - de bouw van een grote HIV-kliniek en het opleiden van zorgpersoneel met de HIV[e]Education. 


wij zijn ons al vroeg bewust van de omvang van de HIV-problematiek.

Na 12 jaar heroverwegen wij onze rol en gaan wij ons richten op het gebied waar sociale, medische en HIV-aspecten elkaar overlappen. We willen in al onze werkgebieden hiv-programma’s op te zetten die rusten op drie pijlers; het trainen van zorgpersoneel, voorlichting en steun aan mensen met HIV. 

 

Al vroeg zien we al dat Batam zwaar getroffen zal worden door HIV. Daarom starten wij in 1995 met het Casper HIV team. Er zijn dan10 duizend mensen met HIV in indonesië. Als de epidemie in 2005 op zijn hoogtepunt is, er zijn 290 duizend mensen met HIV en 62 duizend nieuwe gevallen, openen wij de Anjelier kliniek.

In 2008 beginnen we in Noord-Sulawesi. Daar hebben we ondertussen ruim 500 dokters getraind met de HIV[e]Education en eenzelfde aantal verpleegkundigen en vroedvrouwen met een eigen basistraining HIV. Bovendien weten we met het hiv-programma jaarlijks honderden mensen te bereiken met voorlichting, diagnostiek en counseling. 

Op Batam gaan we ons dan richten op outreach-activiteiten voor sekswerkers. Door het ontbreken van een goed netwerk duurt het nog tot 2018 voor wij ook een programma kunnen starten in Gorontalo. Tenslotte zijn we in 2019 ook gestart met hiv-projecten op Bali. 

 

Stichting Nederland-Batam ondersteunt al 25 jaar lang HIV-projecten in Indonesië. Onze kennis van de samenlevingen waar wij actief zijn en ons grote netwerk aan contacten maakt dat wij effectief bijdragen aan het tot staan brengen van de HIV-epidemie in Indonesië.Stichting Nederland-Batam is voor het realiseren van haar projecten volledig afhankelijk van donaties. De stichting kan letterlijk niet zonder jouw steun! Daarom vragen wij jou om te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk.

Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

 

IK DONEER EN HELP DAARMEE ARME EN KANSARME MENSEN IN INDONESIË.