Waterproject Bali

De Stichting NEBA is al meer dan 30 jaar actief in Indonesië met kleinschalige water projecten, zoals toiletten, wasplaatsen en watervoorziening.

Met een van haar partners op Bali heeft NEBA een programma om dorpsgemeenschappen te ondersteunen onder meer met watervoorziening. 

Veel mensen denken bij Bali aan een tropisch vakantieparadijs, maar een groot aantal Balinezen, zoals de mensen in Pegadungan, leeft in armoede en onder slechte omstandigheden.

 

 

HELP PEGADUNGAN OP BALI AAN SCHOONWATER ZONDER            GEKLIM MET EEN EMMER


Overleg NEBA met de dorpsraad van Pegadungan, op weg naar de bron voor het wateropvang reservoir

 

Een dorpsproject bestaat in grote lijnen uit de aanleg van een watertank en de distributiepijpen tot aan de kraan in het dorp.

Afhankelijk van de concrete situatie kost het geheel rond de € 20.000.  Daarmee worden 50-100 families geholpen.

 

We hebben zeven dorpen gekozen voor gemeenschapsondersteuning, vanwege het hoge aantal arme gezinnen en het hoge risico van natuurrampen

 

Daarbij hebben vooral oog voor kwetsbare groepen, zoals vrouwen en kinderen.

 

                                                                                                           waterbron voor schoonwater voorziening

 

Samen met onze lokale partner hebben wij al eerder een eenvoudige schoonwater voorzieningen aangelegd bestaande uit niet meer dan een opvangreservoir bij de waterbron, een pomp om het water van de bron naar het dorp te pompen,  een waterleiding en een distributiebak en waterleidingen in het dorp. 

De reservoirs zorgen ervoor dat water niet langer besmet kan worden met schadelijke bacteriën en dankzij de watervoorziening is er nu water in het dorp. Daarmee wordt persoonlijke hygiëne mogelijk; je gaat immers niet even je handen wassen als je daarvoor een paar honderd meter moet lopen. En juist handenwassen heeft een enorm positief effect op je gezondheid. Het vermindert het aantal gevallen van diarree en longontsteking en beschermt kinderen, ouderen, zieken en zwangere vrouwen tegen deze aandoeningen. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Wilde Ganzen
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Wilde Ganzen

Stichting Nederland-Batam is voor het realiseren van haar projecten volledig afhankelijk van donaties. De stichting kan letterlijk niet zonder jouw steun! Daarom vragen wij jou om te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk.

Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

 

IK DONEER EN HELP DAARMEE ARME EN KANSARME MENSEN IN INDONESIË.

Wij vertellen graag over onze successen, maar maken er geen geheim van als zaken niet lopen zoals gehoopt. 

Door transparant te zijn over successen en risico's krijg je een eerlijk beeld van hoe wij jouw steun inzetten en welke effecten dat heeft.

Wij zetten ons al meer dan 25 jaar in voor HIV. Eerst op Batam, sinds 2008 ook in Noord-Sulawesi, vanaf 2018 in Gorontalo en nu ook op Bali. Onze HIV-programma's zijn effectief.  Jouw steun draagt daar aan bij.

96% van de aan ons gedoneerde middelen besteden we aan onze projecten. De overige 4% gebruiken we voor fondsenwerving en het beheer en administratie van onze stichting. Iedereen is op vrijwillige basis actief en doet dat zonder salaris. Daarmee houden we onze kosten laag.

Wij vertellen graag over onze successen, maar maken er geen geheim van als zaken niet lopen zoals gehoopt. 

 

Door transparant te zijn over successen en risico's krijg je een eerlijk beeld van hoe wij jouw steun inzetten en welke effecten dat heeft.