naaldwerktrainingen voor vrouwen op bali

Veel Balinese mensen geen werk. Geen werk betekent geen inkomen en dus diepe armoede.

Het gebruik van Balinese vrouwen om een kebaya te dragen bij formele bijeenkomsten en traditionele, culturele en religieuze activiteiten is een kans voor ondernemingen in naai- en naaldwerk. Daarom bieden wij vrouwen een opleiding zodat zij een  naaldwerkbedrijfje kunnen opzetten en zo voorzien in een inkomen.

Meisjes verlaten vaak voortijdig hun school en trouwen jong, maar zonder opleiding hebben zij weinig kans om werk te vinden.

Het project richt zich op jonge vrouwen die willen bijdragen aan het gezinsinkomen, maar ook op alleenstaande vrouwen. Juist voor hen is het project erg belangrijk, omdat zij door gebrek aan emancipatie en de lokale cultuur eigenlijk geen plaats hebben in de maatschappij. Zij hebben geen sociaal netwerk en moeten in hun eigen inkomen voorzien. De naaldwerktraining biedt die mogelijkheid en draagt daardoor bij aan de autonomie en emancipatie van vrouwen. 


De naaldwerktraining is mede mogelijk dankzij steun van Wilde Ganzen.Stichting Nederland-Batam is voor het realiseren van haar projecten volledig afhankelijk van donaties. De stichting kan letterlijk niet zonder jouw steun! Daarom vragen wij jou om te doneren. Alle donaties, groot of klein, eenmalig of regelmatig, zijn welkom, want alle donaties zijn nuttig en belangrijk.

Wij zullen je hulp effectief en transparant gebruiken.

 

IK DONEER EN HELP DAARMEE ARME EN KANSARME MENSEN IN INDONESIË.


We hebben ondertussen 60 vrouwen opgeleid, zodat ze de technische kant beheersen, maar ook ondernemersvaardigheden ontwikkelen. Niet iedereen, maar een groot aantal vrouwen is begonnen met een bedrijfje. Anderen gebruiken hun vaardigheden om kleding te maken voor hun gezin.

96% van de aan ons gedoneerde middelen besteden we aan onze projecten. De overige 4% gebruiken we voor fondsenwerving en het beheer en administratie van onze stichting. Iedereen is op vrijwillige basis actief en doet dat zonder salaris. Daarmee houden we onze kosten laag.

Wij vertellen graag over onze successen, maar maken er geen geheim van als zaken niet lopen zoals gehoopt. 

Door transparant te zijn over successen en risico's krijg je een eerlijk beeld van hoe wij jouw steun inzetten en welke effecten dat heeft.