HIV programma noord-Sulawesi


hiv voorlichting in afgelegen gemeenschappen

Partner: HIV-team noord-sulawesi (voorheen Pinaesaan kliniek)


meerjaren overzicht projecten

PERIODE  PROJECT
2008 - 2015 HIV-PROGRAMMA
2016 - 2018 HIV-PROGRAMMA

HIV-programma

START PROJECT 2008
LOOPTIJD PROJECT 12 JAAR    

ondersteund door:

ROSALIEN HIV FONDS

HET ROSALIEN HIV FONDS IS EEN FONDS OP NAAM. WILT U OOK UW EIGEN FONDS OP NAAM? NEEM DAN CONTACT MET ONS SECRETARIAAT OP.  KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.hiv voorlichting in afgelegen gemeenschappen

Het nieuws over hiv wordt beter. Informatie over hiv, testmogelijkheden en de beschikbaarheid van medicatie verbeteren, maar dat is nog lang niet overal het geval en zeker niet in afgelegen gebieden. Nog steeds worden mensen geïnfecteerd met hiv.  Dat is gelukkig geen doodsvonnis meer en met de juiste medicatie kunnen mensen een normaal leven leiden. Maar dan moeten zij wel bereikt worden met voorlichting, testen, zorg, begeleiding en ondersteuning. 

Jaarlijks bereiken wij honderden mensen met hiv-voorlichting, diagnostiek en zorg die niet bereikt worden door andere organisaties.

In afgelegen gebieden is de toegang tot reproductieve zorg beperkt, goede informatie over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) ontbreekt en mensen met hiv krijgen niet de zorg die zij nodig hebben. Daarom bieden wij daar, samen met de Pinaesaan kliniek, voorlichting, hiv en soa-diagnostiek en reproductieve zorg. Jaarlijks bereiken we honderden mensen die niet bereikt worden door andere organisaties. Dankzij deze aanpak vinden wij mensen met hiv, die nu wel de zorg, begeleiding en medicatie krijgen die zij nodig hebben om te overleven.

Stigmatisering en discriminatie door zorgpersoneel is een belangrijke reden waarom mensen met HIV niet de zorg krijgen die zij nodig hebben en waar zij recht op hebben. Stigmatisering en discriminatie komen veelal voort uit angst en onbekendheid. Door medische personeel te trainen leren zij hoe zij veilig kunnen werken met mensen met hiv en verdwijnt de angst. 

Het geven van voorlichting, hiv-diagnostiek en reproductieve zorg in afgelegen gemeenschappen in combinatie met het trainen van zorgpersoneel maakt hiv bespreekbaar en geeft mensen met hiv toegang tot goede medische zorg zonder stigmatisering en discriminatie. 


Steun onze hiv programma's