Waterplaatsen in Ilo-ilo


Lang niet iedereen in Ilo-ilo, een klein dorp op een uur rijden van Manado, de hoofdstad van Noord-Sulawesi, heeft er een toilet of een waterput. Veel mensen moeten hun behoeften doen in een vieze latrine, en halen water uit de rivier. Dankzij de bouw van waterplaatsen hebben de dorpsbewoners nu het hele jaar schoon water en kunnen ze gebruik maken van hygiënische en waardige sanitaire voorziening.


Na eerder twee waterplaatsen te hebben gebouwd hebben we met steun van Nacht van de Fooi/Wilde Ganzen nog eens drie waterplaatsen kunnen aanleggen.Met waterplaatsen wordt watergebruik gescheiden.

De waterplaatsen, bestaande uit een waterput en een toiletblok, zorgen voor gescheiden watergebruik; water komt uit de put, er is een apart toilet, een plek om te wassen en te baden en het vuile water wordt afgevoerd via een septic-tank. Dit verbetert de leefomstandigheden, de hygiënische situatie en daarmee de gezondheid van de dorpsbewoners.

Gescheiden watergebruik bevordert de gezondheid.IK DONEER

IK STEUN STICHTING NEDERLAND-BATAM EN HELP DAARMEE ARME EN KANSARME MENSEN IN INDONESIË.


Zelfs een eenvoudige watervoorziening  maakt een enorm verschil en dat effect is duurzaam. Dankzij de waterplaatsen verbetert de hygiëne en de gezondheid van de mensen. Daarmee wordt de armoedecyclus doorbroken.

96% van de aan ons gedoneerde middelen besteden we aan onze projecten. De overige 4% gebruiken we voor fondsenwerving en het beheer en administratie van onze stichting. Iedereen is op vrijwillige basis actief en doet dat zonder salaris. Daarmee houden we onze kosten laag.

Wij vertellen graag over onze successen, maar maken er geen geheim van als zaken niet lopen zoals gehoopt. 

Door transparant te zijn over successen en risico's krijg je een eerlijk beeld van hoe wij jouw steun inzetten en welke effecten dat heeft.